Home > twitter > Tweet Twitter Tweetup?

Tweet Twitter Tweetup?


Nu twitter enorm populair aan het worden is, zijn er ook steeds meer tweetups.
Een tweetup is een meetup die via twitter is georganiseerd. Vaak komen ze vrij spontaan tot stand. Iemand regelt een bar of andere plek om samen te komen en zet op twitter waar en wanneer de tweetup is. Vrienden en volgers retweeten dat bericht (herhalen het op twitter) zodat steeds meer mensen ervan weten. Naast de “openbare” tweetups, kunnen er ook tweetups worden georganiseerd in meer gesloten verband, waar je dan op uitnodiging aan deel kunt nemen.

De meeste bloggers van deze website hadden elkaar nog nooit IRL (In Real Life) gezien en dus organiseerden we 13 oktober onze eigen “Social Networking Nederland tweetup” (#snntweetup). Een bont gezelschap van mensen uit verschillende branches en met een variatie aan expertise kwam bijeen. Onze paden hadden elkaar waarschijnlijk nooit gekruist zonder de gemene deler: passie voor sociale media. Een vreemde gewaarwording om mensen die je slechts via twitter kent voor het eerst te ontmoeten. Je hebt aan de ene kant het gevoel dat je de mensen kent, maar aan de andere kant is dat natuurlijk niet zo. Bij binnenkomst doe je niet het normale voorstelrondje, maar je schudt de ander de hand en zegt: ‘jij bent Harry.’ Waarop de ander zegt. ’Ja, en jij bent Eva.’

Jij valt niet tegen!

Het beeld dat ontstaat wanneer je via sociale media elkaar leert kennen, blijkt in 99% van de gevallen goed te kloppen met het beeld dat je van de ander krijgt wanneer je diegene in het echt ontmoet. En dat is bijzonder. Ook een van onze medebloggers – die al vaker tweetups heeft meegemaakt – vertelde dat hem dat eigenlijk nog nooit is tegengevallen.

Tweetup als versterker

Een tweetup kan, naast het sociale component, ook een erg krachtig middel zijn om te brainstormen met gelijkgestemden en kennis en zienswijzen op een nog intensievere manier met elkaar te delen. Zo bleek onze combinatie van tweetup met een workshop over bloggen een meesterlijke zet. Iedereen vond het leuk om elkaar eens in het echt te zien, met betrekking tot de doelen en visie van ons clubje staan we nu met de neuzen dezelfde kant op én we hebben onszelf individueel verder kunnen ontwikkelen door in de workshop te leren hoe je wel (en niet) moet bloggen. Sociale media kunnen erg goed werken als het gaat om het bij elkaar brengen van mensen en ideeën. Met een ontmoeting in het echt versterk je die kracht alleen maar meer.

Landelijke tweetup

Dit jaar zal er voor het eerste een landelijke tweetup worden georganiseerd. Duizenden mensen zullen de uitdaging aangaan om via hun mobiele telefoon te twitteren voor goede doelen. Twitteraars kunnen zich inschrijven via http://www.nationaltweetup.nlvoor de #NLtwup op zaterdag 6 november op de een van de 38 locaties in Nederland. De National Tweetup is op twitter te volgen via: @tweetupNL.

Bron: http://www.nationaltweetup.nl/press/display

– Dit bericht is 15-10-2010 geplaatst op http://www.socialned.nl

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Plaats een reactie